Een huis verkopen zonder makelaar

Makelaar

Een huis verkopen zonder makelaar

Veel hangt af van uw relatie met uw makelaar. De meeste zullen een percentage van de verkoopprijs in rekening brengen, dat varieert van 0,75% tot 3,5%. Sommige online makelaars rekenen echter een vast bedrag, in welk geval u niet hoeft te betalen als uw huis niet wordt verkocht. Voordat u een makelaar selecteert, moet u er daarom voor zorgen dat het tarief dat zij u aanbieden inclusief btw is. U kunt ook vrienden en familie om aanbevelingen vragen.

Vaak onderhandelen makelaars over een lagere commissie voor hun diensten in ruil voor het voorrecht om uw huis te verkopen Maarssen sympathiek. Bovendien is vertrouwen belangrijker dan ooit als het gaat om de verkoop van uw huis. Dit is vooral het geval wanneer een vreemdeling uw huis binnenkomt. In feite heeft de COVID (Comprehensive Ownership and Information Disclosure Act) de inzet vergroot om vreemden een huis binnen te laten. Dus als u overweegt een makelaar in te huren, zorg er dan voor dat hij/zij de juiste vergunning heeft om in uw regio te werken.

Een andere optie is om uw huis te verkopen zonder makelaar. Dit kan moeilijk zijn, maar u moet onbevooroordeeld blijven en feedback van potentiƫle kopers accepteren. Het inzicht en de ervaring van een makelaar helpen u bij de onderhandelingen. Ook moet u weten wat de laagste prijs voor uw woning is, zodat u waar nodig concessies kunt doen. De commissie van de makelaar mag niet meer dan 2% tot 3% bedragen, maar u kunt erover onderhandelen met wat u redelijk vindt.

Klik door naar de website: Beumer