Hoe een kogelboekje te starten

BULLET JOURNAL

Hoe een kogelboekje te starten is een van de vragen die ik vaak door mijn klanten wordt gevraagd. Voor sommigen is het een intimiderende vraag als de gedachte om een leven in een fysieke vorm bij te houden ontmoedigend. Maar voor anderen, vooral degenen die in het verleden succes met journaling hebben gehad, zijn ze op zoek naar manieren om een beetje extra functie en hulpprogramma toe te voegen aan hun dagboek. Dus, hoe kun je een bullet-dagboek starten? En wat zijn de voordelen van dit doen?

Er zijn veel verschillende manieren om de vraag te benaderen van het starten van een bullet-journaal. De eerste is om te beginnen met een notebook. Als u niet bijzonder onderlegd bent, kan dit een moeilijke optie zijn. Gelukkig zijn er verschillende stijlen van een notebook waarmee u vandaag kunt kiezen op internet.

Als je de middelen hebt om dit te doen, suggereer ik het sterk dat je eruit gaat en er een krijgt, zelfs als het gewoon is om te zien welke soorten keuzes beschikbaar zijn.

Vervolgens zou ik het zeker aanraden dat u profiteert van webpagina’s of websites die een gids of tutorial aanbieden over het starten van een bullet-journaalsysteem. Deze websites hebben vaak een hele sectie gewijd aan het gebruik van een notebook. In het bijzonder zijn er verschillende instructievideo’s en PDF-bestanden die stapsgewijze tutorials weergeven over het instellen van uw bullet-journaalsysteem. In veel gevallen tonen de video’s een specifieke notebooksetup zoals een spiraalgebonden notebook. Er zijn ook video’s die laten zien hoe het notitieblok samen te zetten op een manier die het gemakkelijk maakt om te dragen en te gebruiken.

Naast de informatie die op de websites en video’s is gevonden, kunt u ook afdrukbare planningssjablonen kopen voor uw gebruik thuis. Op veel manieren is Bullet-journaling een betere oplossing dan het gebruik van een notebook omdat er minder kans is om belangrijke informatie te verliezen of misplaatst. Omdat de informatie afdrukbaar kan zijn, maakt het het erg handig en mogelijk om een kopie van al uw aantekeningen te behouden. U kunt ook de afdrukbare planningssjablonen opslaan op uw computer, zodat u ze kunt openen vanaf elke computer met een internetverbinding.

Ten slotte, wanneer u op zoek bent naar aan de slag met bullet-tijdschriften, wilt u misschien ook overwegen om een goed uitziende kap voor uw notebook te kopen. In veel gevallen zijn deze covers te vinden op dezelfde plaatsen waar u de planners vindt. In andere gevallen moet je misschien online kijken. Hoe dan ook, de hoes is iets waar je mee moet nadenken over investeren.

Uiteindelijk kunnen bullet tijdschriften u echt helpen om aan de slag te gaan op een geformaliseerde noot die het proces is. Ze kunnen een goed georganiseerde record van belangrijke gebeurtenissen maken, vooral als u geen goed uitziende vulpen of omzoomd papier op uw kantoor hebt. Ook kunt u profiteren van de vele toepassingen van een notebook en het gebruiken als een daadwerkelijke notebook, niet alleen iets om getallen op te geven tijdens een vergadering. Deze redenen zijn waarom je vandaag moet overwegen om vandaag te beginnen!

Bekijk al onze bullet journal notebooks hier opĀ https://www.mylovelynotebook.nl/