Peulvruchten zijn gezonde vleesvervangers

 <a href=peulvruchten ” align=”right”>

Peulvruchten zijn gezonde vleesvervangers

Er zijn veel verschillende manieren om peulvruchten te bereiden. Je kunt bonen uit blik of geweekte bonen gebruiken. Velen zijn "snel koken" en hoeven niet te worden geweekt, dus je kunt ze in je volgende soep of roerbakken gooien. Sommige kunnen worden gebruikt als basis voor een spread of dip, dus zorg ervoor dat je ze goed afspoelt om eventueel toegevoegd natrium te verwijderen. Je kunt bonen ook pureren voor snacks of gebruiken in een saladedressing.

Naast smaak aan gerechten, kunnen peulvruchten ook vlees vervangen. Het zijn ook heerlijke vleesvervangers. Probeer linzen, kikkererwten of tofu toe te voegen aan een gerecht. Je kunt ze zelfs mengen in smoothies, saladedressings of sauzen. Peulvruchten zijn in veel culturen het hoofdvoedsel. Lees meer over hoe u ze kunt bereiden. Hier zijn enkele recepten die je op weg kunnen helpen! Sojabonen zijn een van de gezondste voedingsmiddelen die je kunt eten.

Het eten van peulvruchten is een geweldige manier om een hoog cholesterolgehalte en het risico op hart- en vaatziekten te voorkomen. Studies hebben aangetoond dat peulvruchten je BMI en middelomtrek kunnen verlagen, twee maten voor het risico op hart- en vaatziekten. Ze helpen ook bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Overweeg om vlees te vervangen door peulvruchten om het risico op hartaandoeningen te verminderen. Bonen zitten boordevol voedingsvezels en je lichaam zal je dankbaar zijn. Vergeet niet om uw handen te wassen voordat u ze aanraakt.

Een kopje gekookte linzen heeft negen gram eiwit en honderd gram is ongeveer dezelfde hoeveelheid eiwit als een kopje rijst. Je kunt er een heerlijke linzensoep of een pittig kerriegerecht mee bereiden. Een ander gezond alternatief voor vlees zijn groene algen. Groene algen behoren tot de oudste organismen op aarde. Mensen eten ze al eeuwenlang. De blauwgroene alg, spirulina, groeit in zowel zout als zoet water en bevat verbindingen die een gezonde hersenfunctie ondersteunen. Deze alg zit ook vol antioxidanten.

Link naar de website: valledelsole.nl