radiatorconversietips – 5 tips om ervoor te zorgen dat u het de eerste keer goed doet

radiatorconversietips – 5 tips om ervoor te zorgen dat u het de eerste keer goed doet

Als u een doe-het-zelf radiatorombouwproject plant, leert dit artikel u de basisstappen voor het maken van een radiator, maar er zijn een paar dingen waar u op moet letten, vooral als u van plan bent uw eigen radiatorreparatie uit te voeren. Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat als u van plan bent de radiator op enigerlei wijze te vervangen, u dit correct moet doen om ervoor te zorgen dat de radiator en zijn componenten niet beschadigd raken. Hier zullen we enkele radiatorconversietips bekijken die u kunnen helpen ervoor te zorgen dat u uw radiator niet verpest.

radiator conversie

Een van de belangrijkste onderdelen van een radiator is de watermantel – de beschermende afdichting. Helaas is de watermantel van oudere radiatoren gemaakt van plastic en hoewel het de radiator beschermt tegen de elementen en de interne temperatuurveranderingen, is het ook vatbaar voor barsten en breken . Hierdoor lekt er een pakking langs de randen, waardoor het water er niet doorheen kan en de radiator beschadigd raakt. Dit probleem komt vaker voor bij dubbelwandige radiatoren. U kunt echter een radiator kopen met een scharnierend deksel waarmee u de watermantel gemakkelijker kunt vervangen – een ombouwset voor radiatoren.

Om de watermantel op uw radiator te vervangen, is het een goed idee om een radiatorombouwset te gebruiken. Deze worden meestal geleverd met zowel de leidingen als de radiatorbekleding, dus u hoeft alleen maar de instructies te volgen om ze in elkaar te passen. De radiatorbekleding kan worden gemaakt van metalen platen of een soortgelijk materiaal dat over de originele radiatorbehuizing wordt geplaatst (deze fungeert als het carter van de radiator). Het voordeel van dit soort bekleding is dat ze de ventilatiedoorgang in de radiator niet blokkeren, waardoor warmte naar het buitenoppervlak van de radiator kan worden geleid. Als u echter een modernere uitstraling aan uw radiator wilt, kunt u altijd kiezen voor de laken- of gelaagde stijlen. Als alternatief kan de radiator desgewenst ook zonder bekleding worden gelaten.

Klik door naar de website: https://123ombouw.nl