Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Het is een hulpmiddel, soms gebruikt in combinatie met een kristallen bol, waarmee je je toekomst in detail kunt zien. Het belangrijkste idee van dit type dagboek is dat je naar een tijdlijn schrijft, met woorden, zinnen of zelfs afbeeldingen, om te proberen een soort context of een voorspelling te geven over hoe het leven er over maanden uit zal zien. Het belangrijkste doel van dit type dagboek is om u te helpen proactiever te worden over hoe u in het heden leeft, in plaats van alleen te vertrouwen op geloof of puur geluk.

Wat is een bulletjournal?

Bullet journals hebben hun wortels natuurlijk in het blanco dagboek. Maar met het journaalsysteem gebeurt het schrijven binnen een zeer specifiek tijdsbestek – een paar dagen, een week, misschien zelfs een maand lees meer. Dus wat je doet, is opnemen hoe je je op een bepaalde dag voelt, waardoor je je gevoelens beter kunt begrijpen. Het eerste deel van dit schrijfproces is natuurlijk het opnemen van wat je aan het doen bent. Dit kan zo simpel zijn als het checken van uw e-mail, surfen op het internet of wat kleine boodschappen doen. Naarmate u meer vertrouwd raakt met het bijhouden van een dagboek, kunt u specifieker worden met uw aantekeningen.

Er zijn veel voordelen aan het bijhouden van uw persoonlijke of werkgerelateerde activiteiten door middel van een bullet journal. Bulletjournaling helpt je niet alleen om op de hoogte te blijven en georganiseerd te blijven, maar kan je ook helpen je persoonlijke groei bij te houden. Net als wanneer je van plan bent om af te vallen of een schuur te bouwen, moet je een stap terug doen en evalueren hoe ver je bent gekomen. Je zult misschien ook merken dat deze oefening je zal inspireren om actie te ondernemen op andere gebieden van je leven. Er zijn verschillende programma's beschikbaar om u hierbij te helpen, dus waarom zou u niet eens kijken welke opties voor u geschikt zijn?

Klik op de link: http://mylovelynotebook.nl/