Alles over chip-tuning

chiptuning

Motorchip-afstemming is een handeling waarbij het computercontrolesysteem wordt herprogrammeerd, zodat het voertuig ook werkt binnen andere parameters. De prijs van het hele proces is afhankelijk van hoe u het gedaan krijgt. Een motorafstemming-chip is een integraal onderdeel van uw voertuigencomputer en elektrische systemen.

De meeste mensen denken dat motorenafstemming alleen verband houdt met het mechanische proces. Er dient echter te worden opgemerkt dat de tuning ook een functionele impact heeft op de software van het voertuig. Als u de software van het voertuig wijzigt, moet u mogelijk ook de instellingen van de injectiesystemen wijzigen. Voor betere prestaties moet u mogelijk het hele systeem of alleen bepaalde delen wijzigen.

Er zijn veel manieren waarop u de chip van uw voertuig kunt afstemmen. Een van de meest voorkomende manieren is om de oude eenheid met een nieuwe te vervangen en deze op de juiste locatie te installeren. De nieuwe chip die u installeert, kan de timing worden gewijzigd volgens de specificatie van de bestuurder. Het meest voorkomende probleem dat optreedt bij een auto Wanneer u een nieuwe chip op de plaats installeert, is dat het tijdens het rijden op een gegeven moment loslaat en een verlies van vermogen en hoge versnelling kan creëren. Dus de bestuurder moet brandstof toevoegen of het luchtbrandstofmengsel aanpassen om het probleem te overwinnen.

Motorafstemming wordt gedaan om twee belangrijke redenen, hetzij om de algemene uitvoering van de auto te verbeteren of om het beste van de individuele motor van de auto naar voren te brengen. De nieuwe eenheden of chips worden meestal geïnstalleerd om betere prestaties te bieden. Soms kunnen ze gewoon worden toegevoegd om kracht te leveren. In de meeste gevallen beschouwen mensen die de wijziging aan hun auto’s doen, rekening houdend met de prestaties als de primaire reden om het te doen.

Ze voelen de noodzaak om de kracht, versnelling en brandstofefficiëntie van hun auto te verbeteren, zodat ze betere prestaties kunnen krijgen en dus genieten van een betere rijervaring.

Het afstemmen van de motor is geen nieuw concept. In feite is het al vele decennia nu beoefend. Chip-afstemming en andere typen tuning werden echter niet op grote schaal gebruikt tot na de Tweede Wereldoorlog toen de brandstofefficiëntie een van de belangrijkste zorgen van autobezitters werd. Met de introductie van betere motoren en meer brandstofefficiënte auto’s op de markt, werd tuning meer van een hobby van een liefhebbers in plaats van een werk van professionals.

Er zijn veel voordelen van het hebben van uw motor afgestemd. Voor één ding zullen ze de kilometerstand van de auto enorm verbeteren. Voor een ander ding is er de vraag hoe ver u zult gaan met de verbetering van de benzineverbruik en het brandstofverbruik van de auto. De toename van de benzinemelk van de auto kan wel 10% zijn en sommige deskundigen zijn van mening dat dit soort toename alleen wordt gezien als de auto een lange run van chiptuning ondergaat. Met de toename van de benzinemelk en brandstofefficiëntie, vindt u dat u ton geld bespaart die u anders op brandstof zou hebben doorgebracht. Het is te wijten aan deze redenen dat veel afstemmingsbedrijven begonnen met het aanbieden van diensten en zelfs chips en tuning-programma’s voor auto’s.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier https://www.chipperformance.nl/